HITSA A/S køber VEKSØ A/S

NRGi-koncernen har solgt forretningsenheden VEKSØ til den danske virksomhed HITSA. Samtidig har Den Sociale Kapitalfond Invest indgået partnerskab med HITSA om at investere i selskabet. Med købet ønsker HITSA at skabe en nordisk markedsleder inden for byrumsløsninger med særlig vægt på byrumsinventar, der fremmer livskvalitet, bæredygtighed og social inklusion.

Det østjyske energiselskab, NRGi, har solgt forretningsenheden VEKSØ til virksomheden HITSA. Målet er ifølge adm. direktør for HITSA, Søren Schultz, og direktør Henrik Andersen at skabe en markedsledende virksomhed i Norden inden for byrumsløsninger:

“Målet med opkøbet af VEKSØ er, sammen med HITSA, at skabe en markedsledende position i Danmark og en betydelig position på det nordiske marked inden for byrumsinventar. Strategien har grobund i vores evne og vilje til at være tæt på kunderne og opfylde kundernes behov. Det skal sikre en sund forretning, hvor vi samtidig tager et samfundsmæssigt og socialt ansvar. En vigtig forudsætning er en fælles og dedikeret indsats af de dygtige og engagerede medarbejdere, der er i såvel HITSA som VEKSØ,” siger Søren Schultz.

Med salget ønsker NRGi at styrke og fremtidssikre VEKSØ:

“På den lange bane er det afgørende for VEKSØ, at virksomheden får en større volumen, end vi har kunnet skabe organisk. Og det sikrer vi med salget til HITSA. Desuden betyder det nye set up, at VEKSØs og HITSAs kompetencer kombineres, og det nye miks af fælles kompetencer vil i fremtiden skabe en slagkraftig enhed med høj konkurrencedygtighed,” siger Jacob Vittrup, administrerende direktør, NRGi. Han tilføjer: ”Med salget til HITSA sikrer vi, at VEKSØ forbliver en dansk virksomhed, og vi sikrer danske arbejdspladser i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond Invest, der er medinvestor på HITSAs opkøb,” siger Jacob Vittrup.

Den Sociale Kapitalfond Invest ser også attraktive muligheder i investeringen i HITSA+VEKSØ:

“Vi har siden vores første møde med ledelsen i HITSA oplevet et fælles værdigrundlag, hvor god forretning bygger på en stærk virksomhedskultur, hvor man tager særligt vare på hinanden. HITSA er en virksomhed med høje vækstrater og god indtjening – kombineret med, at en væsentlig del af medarbejderne kommer fra kanten af arbejdsmarkedet. Vi vurderer, at HITSA og VEKSØ kan blive en fremtidig rollemodel for, hvordan man kan kombinere god forretning og særlig social ansvarlighed, og det vil vi gerne bidrage til,” siger Lars Jannick Johansen, Managing Partner i Den Sociale Kapitalfond Invest, der fremover ejer ca. 40 pct. af det nye selskab.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre transaktionsprisen.

 

Kontaktoplysninger:

Gynther Kohls, bestyrelsesformand HITSA A/S

Mail: gko@minkoinvest.dk

Mobil: +45 3045 3303

 

Henrik Andersen, adm. direktør i HITSA A/S

Mail: hea@hitsa.dk

Mobil: +45 3046 4560

 

Lars Jannick Johansen, Managing Partner i Den Sociale Kapitalfond Invest

Mail: ljj@socialkapitalfond.dk

Mobil: +45 2961 6892

 

Simon Karsø, kommunikationschef i NRGi

Mail: Sika@nrgi.dk

Mobil: +45 2535 7429

 

Fakta:

HITSA A/S

HITSA forsyner og forskønner byens rum med inventar i høj kvalitet og har i mere end 30 år samarbejdet med kommuner, anlægsgartnere, boligforeninger og entreprenører om at indrette gader og parker, så de både er indbydende, funktionelle og behagelige at færdes i.

I et tæt partnerskab med danske designere og arkitekter tilbyder HITSA et bredt produktsortiment med alt fra cykelstativer over bord- & bænkesæt til overdækninger.

VEKSØ A/S

VEKSØ er en førende virksomhed inden for design, fremstilling og salg af byrumsmøbler og cyklismeprodukter. Virksomheden beskæftiger ca. 80 medarbejdere og er repræsenteret i en række europæiske lande med egne salgskontorer i Sverige samt produktion i Danmark og Letland. Hovedsædet ligger i Taulov ved Fredericia.

Den Sociale Kapitalfond Invest

Den Sociale Kapitalfond Invest er den første sociale impact investment fond i Norden, som ud over et økonomisk afkast til investorerne også skal gøre en positiv, målbar forskel for udsatte grupper. Fonden investerer i mindre og mellemstore virksomheder i Danmark og Sydsverige inden for handel, produktion og service med stærke vækstpotentialer og særlig social ansvarlighed. Investorerne i fonden omfatter bl.a. Den Europæiske Investeringsfond, Vækstfonden, Novo Nordisk Fonden, TryghedsGruppen, Færchfonden og Hempel Fonden.

Brug for hjælp, eller et godt råd?

Send en mail på
hea@hitsa.dk

Ring til os
Tlf: +45 30 46 45 60

Glemt dit kodeord?

|