Byrumsmøbler i dansk design

Hollandske CROWD er ny ejer af HITSA

Pr. 1. september 2022 har den hollandske gruppe CROWD købt HITSA-koncernen. CROWD ejer allerede seks andre europæiske virksomheder inden for byrum, cykelparkering og legepladsudstyr. CROWD-gruppen har som mål at skabe positive udemiljøer for mennesker gennem de selskaber, de ejer.

Administrerende direktør Henrik Andersen fortsætter som koncernens leder og bliver samtidig CEO i CROWD Nordic. Han siger om salget:

“Med en ny, europæisk ejer står vi endnu stærkere i forhold til at udvikle os som en leverandør af byrumsinventar, der lever op til både offentlige og private kunders forventninger om kvalitet, innovation, fleksibilitet og konkurrenceevne. Det nye ejerskab betyder ressourcer, kompetencer og netværk på tværs af vores nuværende markeder. Jeg glæder mig i særlig grad over, at CROWD deler vores værdier inden for socialt ansvar, miljømæssig bæredygtighed og gode bymiljøer. Det er fortsat af stor betydning, at vi er tæt på vores kunder og på vores marked. Det ændrer det nye ejerskab ikke ved,” siger han.

CROWD står for “Creators of the outside world” og ejer blandt andet VelopA, hvis etagecykelstativer HITSA allerede forhandler. CROWD-gruppen har stort fokus på cirkulær økonomi, Smart City-løsninger, design-løsninger og vækst.

“HITSA og CROWD gruppen har allerede en positiv forhistorie gennem mange års forhandling af VelopA. Med anskaffelsen af HITSA vil vi bygge videre på det forhold, ligesom vi vil starte distribution af HITSA- og Lampas-produkter til andre CROWD virksomheder, investere i og udvikle HITSA’s produktionskapacitet, dele og lære inden for produktudvikling og udbygge HITSA’s marketingkapacitet, for bare at nævne nogle af vækstmulighederne,” siger James Steward, CEO i CROWD Group.

Hele HITSA-koncernen er købt, det vil sige HITSA A/S og Lampas A/S i Danmark, HITSA AB i Sverige og VT East i Letland. Der er ingen aktuelle planer om ændringer i den juridiske struktur, produktsortiment eller andet som følge af købet.

Tak til Den Sociale Kapitalfond Invest

Den Sociale Kapitalfond Invest har siden 2018 været den største aktionær i HITSA, og her er ledende partner Lars Jannick Johansen glad for salget til CROWD.

“HITSA har gennemgået en flot udvikling med opkøb, effektivisering, produktudvikling, skandinavisk ekspansion og udvikling af den sociale ansvarlighed og ESG-profil samt gode resultater. Nu er CROWD med deres europæiske ambitioner og fokus på social og miljømæssig ansvarlighed en stærk ny ejer til HITSAs videre færd,” siger han.

Gynther Kohls, som i mange år har været formand for HITSA’s bestyrelse og som nu giver opgaven videre, siger:

“Siden 2018 efter opkøbet af Veksø har Hitsa udviklet sig fra til at være en lille smedeforretning til i dag at være en innovativ, konkurrencedygtig og moderne industrivirksomhed med et stærkt anerkendt navn på det skandinaviske marked, hvor den daglige ledelse samtidig har evnet at udvikle social ansvarlighed og en bæredygtig profil. Medarbejderne og ledelsen kan med kæmpe stolthed se tilbage på en fantastisk rejse, som nu forsætter med CROWD for bordenden. De nye ejere vil med udgangspunkt i HITSA’s stærke værdier og kultur videreføre arbejdet med at blive den førende samarbejdspartner inden for udvikling, distribution af byrumsinventar og produkter til cyklisme på markederne i hele Norden. Jeg ønsker alle en rigtig god rejse – det bliver spændende at følge jer.”

“HITSA skylder Den Sociale Kapitalfond Invest stor tak for at have troet på HITSA på et vigtigt tidspunkt og for at have bidraget i så høj grad til vores udvikling. Vi glæder os til sammen med CROWD at præge fremtiden for byrumsinventar i både Norden og Europa,” siger Henrik Andersen.

Send en mail på
hea@hitsa.dk

Ring til os
Tlf: +45 3046 4560

Glemt dit kodeord?

|