CSR rapport 2023 er klar

Mere bæredygtighed i 2023 – nye mål for 2024

HITSA-koncernen – som dækker HITSA og Lampas – har opnået gode resultater for mennesker og miljø i 2023. Der er også stadig meget at arbejde med på bæredygtighedsområdet i fremtiden. Det viser årets CSR-rapport.

Miljømæssigt var der igen fremskridt i 2023. HITSA har brugt mindre gas, el, benzin og diesel, og CO2-udledningen er faldet igen. Koncernen har i 2023 udledt 10% mindre CO2 end i 2022.

På social bæredygtighed har det været et mere stille år, hvor vi har revideret vores mål. Dem har vi til gengæld nået, og HITSA’s mål for social inklusion ser nu ud til at være på et realistisk niveau.

”Jeg er meget tilfreds med årets resultater, og jeg tror også, at vi kan reducere mere i fremtiden. Vi arbejder ambitiøst videre med at tage ansvar for, hvordan vi påvirker mennesker og miljø,” siger administrerende direktør i HITSA, Henrik Andersen.

”Når vi nu kigger tilbage, er det lykkedes at skabe resultater flere år i træk, fordi vi udarbejdede en strategi i 2020 og afsatte ressourcer til at gennemføre den. Med ISO 14001 certificeringen i 2022 fik vi et godt ledelsessystem til at drive tingene fremad. Det er de faktorer, der har været afgørende for at opnå resultater,” siger han.

CO2 er fortsat højt på dagsordenen

I fremtiden vil HITSA-koncernen arbejde på at reducere CO2, energiforbrug og affald yderligere og øge vores sociale bæredygtighed, fortæller bæredygtighedsansvarlig Josephine Husted Jespersen.

”Vi udvider CO2-regnskabet til at omfatte Scope 3, og vi går i gang med livstidscyklusanalyser for udvalgte produkter for HITSA og Lampas. Det vil give os data og viden til flere indsatser. Vi kan for eksempel gå i dialog med vores leverandører om materialer, vi kan designe med mindre spild og mange andre ting,” siger hun.

”I 2024 starter vi et projekt om spild af træ. Her går vi sammen på tværs af virksomheden – snedkeri, konstruktion og Supply Chain – for at analysere årsager og finde tiltag. Det bliver et spændende projekt,” siger Josephine.

Josephine ser også frem til sammen med resten af CROWD-koncernen, som HITSA er en del af, at arbejde med SBTi (Science Based Target initiative) om at nedbringe CO2-udledningen.

Rapporten er forberedt til CSRD

Du kan finde hele rapporten og mange flere resultater på vores side om Bæredygtighed.

Rapporten dækker hele koncernen, det vil sige Lampas og HITSA i Danmark, HITSA AB i Sverige og VT East Sia i Letland. Rapporten er i år opdelt i E, S og G (Environmental, Social og Governance) som en forberedelse til, at CROWD-koncernen skal rapportere efter CSRD-direktivet fra 2025.

Send en mail på
hea@hitsa.dk

Ring til os
Tlf: +45 3046 4560

Glemt dit kodeord?

|