Plantekasse i boligforening

Bygherre:
Boligforening AB, Afd. 1, Esbjerg

Arkitekt/rådgiver:
MOVE Arkitektur

År:
2014

Produkter:
MICROHAVEN plantekasse

Mikrohaver i boligforening, Esbjerg

Plantekassen MICROHAVEN blev udviklet til et stort bæredygtigt gårdrumsprojekt for Arbejdernes Boligforening afd. 1 i Esbjerg.

Landskabsarkitekterne i det daværende MOVE Arkitektur designede de ovale højbede i stål, og HITSA stod for smedehåndværk og produktion af plantekasserne.

Målet for projektet var at få et mere bæredygtigt anlæg og samtidig skabe aktivitet og fællesskab på de store plæner mellem karréerne. Her var der blandt andet tilfældige træer og stier, der holdt sig langs husmurene. Der var mange tørrestativer, men de blev sjældent brugt.

MOVE Arkitektur blev involveret, og det betød blandt andet, at der blev holdt workshops med beboerne.

Det viste sig, at en af de mange drømme, som beboerne havde om gårdrummet, var at dyrke blomster og grøntsager. Sådan blev inspirationen til mikrohaverne skabt.

Plantekassen MICROHAVEN er et højbed, der gør det nemt at have en have. Arealet er overskueligt, og jorden er oppe i arbejdshøjde. Et udstanset nummer i siden viser, hvilken beboer eller gruppe af beboere der passer kassen.

Den ovale form blev valgt, fordi den er nem at komme rundt om. Den inviterer, mere end den spærrer af. MICROHAVEN-plantekasserne er placeret langs stierne, der nu krydser gennem området. Højbedene bliver set og giver anledning til snak og samvær.

Det store gårdareal i Esbjerg er nu præget af blomsterenge og stier, man kan gå tur på. I de gamle tørrestativer hænger der nu hængekøjer og legeredskaber. Mange af de gamle træer har fået lov at blive stående og skabe miljø. Området er med andre ord omdannet til en byoase med mulighed for at dyrke naturen på mange måder.

Projektet er støttet gennem Realdania ‘Det Gode Boligliv’.

Kontakt os her

Ring til os
Tlf: +45 7557 4155

Send en mail på
hitsa@hitsa.dk

Glemt dit kodeord?

|