Bygherre:
Solrød kommune

År:
2021, 2023

Produkter:
FJORDPARK MILJØ

Affaldssortering i Solrød Kommune

Siden 2021 har Solrød Kommune arbejdet med affaldssortering i det offentlige rum. Som en del af indsatsen er sorteringsskraldespanden FJORDPARK MILJØ stillet op flere steder i bymidten og ved stationer.

I første omgang lånte Solrød Kommune en enkelt FJORDPARK MILJØ som et forsøg, hvorefter der blev opstillet 14 sorteringsskraldespande i Solrød Center. Pr. august 2023 er der i alt over 40 FJORDPARK MILJØ i Solrød Kommune.

FJORDPARK MILJØ i Solrød er opdelt i tre fraktioner – plast, glas/metal og restaffald. Hver fraktion har sin egen posefarve. Poserne samles i den samme vogn ved tømning og skilles igen efter farve, når de når frem til materielgården.

Solrød Kommune om projektet:
Helle Post, daværende projektleder i Teknik og Miljø i Solrød Kommune, stod for projektet. Hun siger:

”Vi ville have en skraldespand med ensidet indkast, fordi vi har erfaring for, at fuglene går i dem med dobbeltsidet indkast. Det var også et krav, at man kunne smide skrald i spanden uden at røre ved den, så altså ingen låg. Vi havde krav til æstetik og indpasning i byrummet. Og endelig måtte det gerne være en sorteringsskraldespand, som kunne tilpasses nye krav i fremtiden,” fortæller Helle Post.

”Den store udfordring er at få folk til at sortere rigtigt. Der ryger desværre tit forkert skrald i poserne. Nu prøver vi at fjerne ikke-sorteringsskraldespandene i bymidten, sådan at der ikke er nogen tvivl om, at man skal sortere. Vi kommer også til at informere mere, både i medierne og på skraldespandene. Solrød Kommune har et klart mål om at være en grøn, bæredygtig kommune, så der er ingen tvivl. Vi skal have kildesortering i byrummene til at lykkes,” siger hun.

Se alle vores skraldespande til park og gader

Kontakt os her

Ring til os
Tlf: +45 7557 4155

Send en mail på
hitsa@hitsa.dk

Glemt dit kodeord?

|